Nieuws


Galadiner Gemeentehuis Castricum - dinsdag 19 maart 2024

Op 19 maart 2024 traden De Skulpers op tijdens een galadiner in het Gemeentehuis van Castricum. Toen kregen 70 cliënten van Parnassia samen met hun mantelzorgers een heerlijk vijf gangen-diner aangeboden door de Vrienden Parnassia Groep.
De gasten werden warm welkom geheten door burgemeester Karen Heerschop van Castricum en Marieke van de Ven, bestuurder van Parnassia. Het diner werd geserveerd door de sponsoren, het college van B&W, bestuurs- en directieleden en medewerkers van Parnassia.
De Skulpers luisterden de avond op met een vrolijke selectie uit hun repertoire. Er werd flink meegezongen met name met de Amsterdamse medley, John Brown’s daughter en uiteraard Country Roads.
Foto’s: Peter Westerveen

Lees het hele bericht >
Santmark - zondag 29 oktober 2023

Op zondagmiddag 29 oktober 2023 verzorgden De Skulpers hun jaarlijkse optreden voor de bewoners van De Santmark te Castricum. Uiteraard was dat voor De Skulpers ook de gelegenheid om uit te pakken met oud-Nederlands repertoire, zoals De Klok van Arnemuiden, Ketelbinkie en de Amsterdamse medley: een gezellige middag voor de bewoners en medewerkers van De Santmark en ook voor De Skulpers!?

Lees het hele bericht >
City Walk Vondelpark - zaterdag 14 oktober 2023

Door omstandigheden even absent, maar vandaag 14 oktober 2023 weer present in het Vondelpark tijdens de City Walk van Le Champion. De Skulpers zongen van 11.00u tot 15.30u een (groot) deel van hun repertoire, telkens in sets van 20 minuten. En dat voor een groot publiek van vele duizenden mensen, die overigens niet allemaal tegelijkertijd aanwezig waren..?
De Skulpers brachten naast bekende shanty’s als Dirty Old Town, I’m Rambler I’m a Gambler en Whisky in the Jar, ook enkele nieuwe nummers, waaronder Roll The Old Chariot Along.?

Lees het hele bericht >
Uitfestival Castricum - zaterdag 17 juni 2023

Op zaterdag 17 juni 2023 traden De Skulpers op tijdens het Castricums Uitfestival.
Van 11.00 tot 11.30 u op het Straatpodium (bij De Toren) en van 14.00 tot 14.30u op het Terraspodium (Geesterhage).
De weersomstandigheden waren ideaal; het Geesterduin-gebied was druk en gezellig.
’s Middags rond het Terraspodium was de opkomst zeer goed: honderden mensen woonden het optreden van De Skulpers bij.
En zongen mee: met name met de Amsterdamse Medley en het afsluitende Rolling home to Ireland.
Een feestelijke dag in Castricum! 🙂

Lees het hele bericht >
Van Dorp tot Kust - zondag 4 juni 2023

De elfde editie van het korenfestival Van Dorp tot Kust op zondagmiddag 4 juni 2023 was één groot feest! Duizenden mensen genoten onder de stralende zon van de 22 deelnemende koren. Die waren te vinden op de zeven podia langs de route van het Schulpersplein in Bakkum richting het strandplateau. Het festival verliep vlekkeloos en werd aan het einde van de middag afgesloten met een Big Sing Along op het Schulpersplein. De Skulpers kregen daarbij gezelschap van veel leden van de andere koren. Gezamenlijk met het publiek werd luidkeels Jan Klaassen, Country Roads en Bakkum aangeheven. Dank aan alle vrijwilligers, sponsoren en de Gemeente Castricum! Zie voor een uitgebreide foto- en video-collectie de facebookpagina van Van Dorp tot Kust.

Lees het hele bericht >
De Salamander 50 jaar - zaterdag 27 mei 2023

De Salamander bestaat 50 jaar en De Skulpers zijn er bij.



Lees het hele bericht >
Wandelmarathon - vrijdag 20 januari 2023

Vrijdag 20 januari 2023 verzorgden De Skulpers de muzikale aftrap van de Wandelmarathon Egmond aan Zee.
Dit evenement wordt georganiseerd door Le Champion. Op 21 en 22 januari lopen 9300 wandelaars routes langs het strand en de duinen. Op vrijdag 20 januari kwamen zij tussen 17.00 en 20.00u in sportcentrum De Watertoren om hun stempelkaarten te halen. De Skulpers zongen vijf sets van 25 minuten. Een bekend nummer was Mein Vader vos een Dutchman: een shanty in de mengelmoes-taal van vroegere zeelieden uit alle windstreken🙂

Lees het hele bericht >
Zonnebloem Castricum - woensdag 26 oktober 2022

Op woensdagmiddag 26 oktober 2022 traden De Skulpers op tijdens de Zonnemiddag, georganiseerd door De Zonnebloem afd. Castricum/Bakkum. De grote zaal van sportcentrum De Bloemen was helemaal vol. Iedereen was enthousiast en zong waar mogelijk mee, in het bijzonder de Amsterdam Medley!🙂

Lees het hele bericht >
Korenfestival Limmen - De Castricummer - woensdag 19 oktober 2022

Lees het hele bericht >
Korenfestival Limmen protestantse kerk - zondag 16 oktober 2022

Op 16 oktober 2022 namen De Skulpers deel aan het Korenfestival te Limmen. Om 16.15u waren zij te vinden in het kerkgebouw aan de Zuidkerkenlaan; een prachtige lokatie en een fantastische akoestiek.🙂

Lees het hele bericht >
City Walk Vondelpark - zaterdag 15 oktober 2022

Deze treffende video van het optreden van De Skulpers in het Vondelpark 15 oktober 2022 is gemaakt door een voorbijganger: PJOTRP🙂

Lees het hele bericht >
Doofblinden Hotel Zuiderduin Egmond aan Zee - woensdag 7 september 2022

Op woensdagavond 7 september traden De Skulpers op voor een groot aantal doofblinden. Zij werden begeleid door vrijwilligers van de Stichting voor Doofblinden en hadden een gezamenlijke midweek in Egmond aan zee.

Lees het hele bericht >
Smaakmakersfestival - zaterdag 3 september 2022

De Skulpers deden graag mee met het Smaakmakersfestival in Castricum - en verzorgden de opening op het (horeca) Dorpsplein op zaterdag 3 september 2022 vanaf 16.00u. Stralende zon🌞

Lees het hele bericht >
Middenbeemster - zondag 21 augustus 2022


Op zondagmiddag 21 augustus jl traden 25 muziekgezelschappen op tijdens een festival op 25 locaties aan de lange Middenweg te Middenbeemster. De Skulpers waren te zien en te horen op nr 86: de Schuilkerk, een prachtig gemeentemonument. De Skulpers zongen vijf sets van 30 minuten. Dus in totaal 2,5 uur. Daarin passeerde een groot deel van het repertoire. De zaal zat telkens (bijna) vol. Een kerk leent zich uiteraard goed voor een sing along; ook al zijn het geen psalmen maar shanties. Het enthousiasme was zo groot dat De Skulpers de twee laatste sets afsloten met een toegift: Country roads😊


Lees het hele bericht >
Assumburg - zondag 17 juli 2022

De weersomstandigheden op 17 juli 2022 waren uniek; ook in de Kasteeltuin van Slot Assumburg een stralende zon🌞. Voor een enthousiast publiek van ca 300 mensen zongen De Skulpers twee sets van acht liedjes. Naast de Engelstalige shanty’s, zoals de Wild Northern Sea, Sailor Boy en Rolling Home, dit keer ook het Franstalig Valaparaiso.

Lees het hele bericht >